Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Elvanlı Ortaokulu

Telefon : 0324 5772009
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://elvanliortaokulu.meb.k12.tr
Adres : ELVANLI MAH. MERKEZ SK. NO 168 İÇ KAPI NO A ERDEMLİ / MERSİN
VİZYON : Yaşadığı çağın ilerisinde kendini gerçekleştirmiş mutlu bireyler yetiştirmek.
MİSYON : Biz Elvanlı Ortaokulu olarak; Türk Milli Eğitim sisteminin amaçları doğrultusunda bütün öğrencilerimizin bilgili, becerikli, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara yaşayacakları çağda, ihtiyaçlarına cevap verecek bilgi donanımlarını kazandırmak için varız. Öğrencilerimizi geleceğimizin Türkiye’sine yön verecek kutsal emanetler olarak görüyor ve buna inanıyoruz.
BAŞARILAR : 2007-2008 Öğretim Yılı Erdemli Bilgi ve Kültür Yarışması üçüncüsü. 2009/2010 TKY en kaliteli kurum dalında il birincisi.Bakanlık teşfik ödülü sahibi. Sportif faaliyetlerde il ve ilçe dereceleri. Erasmus tamamlanan 2 tane proje. Etinning projesi.

Öğretmen :19
Öğrenci :127
Derslik :11
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3825
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler : Ders Başlama:8.40 Ders Bitiş:15:10
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Klima
Servis :
Ulaşım : Erdemli´ye ulaşım Tömük kasabası üzerinden sağlanır Pınarkoop Minibüsleri Elvanlı Köyü Erdemli arasında devamlı yolcu taşıması yapmaktadır. Mersine Ulaşım Kargıpınarı üzerinden yapılır. Günün her vaktinde araç bulmak mümkündür. Elvanlı Koop minibüsleri devamlı yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Özel araçlarla da ulaşmak mümkündür.
Yerleşim Yeri : Karamanoğlu Mehmet Bey´in oğullarından Elvan Bey´in bu yöreye gelerek, köyü kurduğu rivayet edilmektedir. Rakımı 50-60 metre arasında değişir. 2009 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu 1.081´dir. Merkez, Göçmen, Arslanköy, Yavuzlar ve Arızlar olmak üzere beş mahalleden oluşmuştur. Limon, portakal, zeytin, nar, domates ve salatalık en fazla yetiştirilen ürünlerdir. Çiftçilik, hayvancılık, tatlı su balıkçılığı ve lokanta işletmeciliği en önemli geçim kaynağıdır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Elvanlı, Erdemli´ye 15 km, Mersin Çarşıya 28 km, Mezitli´ye 16 km. Yenişehir´e 22 km. mesafededir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :